• Μετά την τοποθέτηση κουφωμάτων θα πρέπει να απομακρύνονται τα προστατευτικά φιλμ που υπάρχουν πάνω στα προφίλ γιατί αν τα αφήσουμε πάνω στο κούφωμα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε συνδυασμό με τον ήλιο θα κάνει αδύνατη την αφαίρεσή τους.
  • Για τον καθαρισμό των κουφωμάτων σας χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί, χλιαρό νερό και σαπούνι. Εάν δεν είναι αρκετό το σαπούνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τα ειδικά προϊόντα καθαρισμού που υπάρχουν στην αγορά,απλά προσέξτε αυτά τα προϊόντα να έχουν ph μεταξύ 5.5 και 8 (ούτε όξινα, ούτε αλκαλικά). Μπορείτε φυσικά να ζητήσετε από τον κατασκευαστή σας να σας προτείνει τα προϊόντα που χρειάζεστε. Αποφύγετε τη χρήση χλωρίου,καυστικών υγρών καθαρισμού και αιχμηρών αντικειμένων (όπως το σύρμα και η βούρτσα) γιατί χαράζουν.
Alumil-καθαριστικα-κουφωματων
  • Στο κάτω μέρος του κουφώματος να προσέχετε τα κανάλια απορροής των υδάτων να είναι καθαρά γιατί εκεί μπορεί να έχει μαζευτεί σκόνη και βρωμιά.
  • Μην χρησιμοποιείτε λάστιχο ποτίσματος για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας. Η μεγάλη πίεση μπορεί να δημιουργήσει ζημιά στο κούφωμα σας. Τα κουφώματα αλουμινίου είναι μελετημένα να δέχονται και να αποβάλουν τα νερά της βροχής διαμέσου των νεροχυτών απορροής υδάτων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν την δυνατότητα να αποβάλουν τέτοια μεγάλη ποσότητα νερού που πέφτει πάνω στο κούφωμα με μεγάλη πίεση.
  • Μεγάλη προσοχή θέλουν οι οδηγοί των συρόμενων κουφωμάτων γιατί βρομιές ή άλλα ξένα αντικείμενα μπορούν να προκαλέσουν την μη ομαλή κίνηση τους ακόμα και να πληγώσουν τον οδηγό γδέρνοντας την βαφή.
  • Για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καλή λειτουργικότητα μπορείτε να λιπαίνετε όλα τα κινούμενα μέρη και εξαρτήματα (μηχανισμούς ανάκλισης, μεντεσέδες κτλ) των ανοιγόμενων κουφωμάτων μια φορά το χρόνο.
  • Μην αφήνετε τα κουφώματα σας ανοιχτά όταν απουσιάζετε από τον χώρο γιατί υπάρχει κίνδυνος με τον άνεμο να προκληθούν ζημιές.